Naháňka s mezinárodní účastí a bohatým výřadem – Prase divoké a Jelen sika
VIDEO ZDE: http://www.videapro.cz/…touzim-2011/
Milí přispívající pánové,
jsem rád, že jste se na vido stejně jako asi dalších víc jak 6000 lidí
podívalo a jsem rád i za Vaše názory. Co mi však u některých vadí, je
schovávání se za nic neříkající „nicky“, snad se za své názory
nestydíte? :-)
Každopádně ale mám k nim pár připomínek.
Co se týče oblečení, tak už jsem na několika fórech uváděl, a nikdo zatím nebyl schopen přinést dostatečné argumenty vycházející z našich knich o tradicích, že myslivecké oblečení není dle tradic pouze jednobarevné. Za myslivecké se považuje nejen jednobarevné oblečení, ale i kombinace barev světle a tmavě zelená, hnědá, černá a dokonce i bílá!!! Takže kdo tvrdí, že oblékání nejen do Camo oblečení ale i do klasických maskáčů je proti tradicím, tak ten jen papouškuje to co někde slyšel. možná to je něčí názor, že to je nevhodné, ale není to nic proti tradicím. Na druhou stranu je pravda, že by se lovci měli oblékat uvážlivě. Ale pokud pojedu někam do ciziny, pojedu tam jako český myslivec s českými zvyky a možná budu vadit někomu místnímu, protože tam jsou zvyky jiné. Možná proto, se Vám Maďaři, Srbové, Rakušáci nebo i chlapi ze Slovenska zdají divní, že mají maskáče – u nich to takový problém není. Dnešní zahraniční lovci nejsou většinou tak „konzervativní“ jako někteří naši rádoby dodržovatelé tradic a využívají novinek, díky čemuž mají často podstatně větší lovecký úspěch. S pokrývkou hlavy tak nějak souhlasím – kšiltovka je spíše střeleckou záležitostí, ale kdo chodí do leče, tak ví jak je klobouk v leči velmi často nepraktický. Zde ať si každý udělá obrázek sám. Tolik asi k oblečení.
Co se týče myslivecké mluvy, tak nevěřím tomu, že se nikdo z Vás nikdy nespletl a to „normální“ slovo mu do naší myslivecké mluvy neskočilo – přispívá to řekl bych té autentičnosti a lidskosti, která je často v lovecké euforii z úspěšného lovu tím pravým kořením. Pokud někdo naráží na mluvu kolegy kameramana, tak na jeho obranu rovnou říkám, že není myslivcem, jenom za nás „kope“. Kdyby mělii všichni Vaši kamarádi přístup jako on, tak by to veřejné mínění o nás bylo zcela jinde, ale ono je snažší kritizovat než aktivně přiložit ruku.
Když vzpomenu zacházení se zbraní, tak lovec se ZHáčkem u Avie byl asi chybou, ale střelec u kameramana byl cca 30 m daleko a záběr byl pouze přitažem zoomem :-), takže při odklonění hlavně v úhlu cca 30–40° to nebylo zdaleka nebezpečným zacházením. No, ale záleží na úhlu pohledu a osobní zodpovědnosti každého.
Co se týká úlomků, tak z praktického hlediska (na společném lovu jej předává vedoucí lovu) jsou předávány až na výřadu.
Takže, pokud Vám ještě leží něco na srdci, prosím, dejte mi vědět a rád Vám odpovím. Pokud máte nějaká svá hodnotná videa, uveďte kde si je můžeme prohlédnout, abychom se něco přiučili a poučili se od zkušenějších a moudřejších. :-)
S pozdravem Pavel Beran, Pro Hunting s.r.o.
Tohle je ukázka jak to vypadat nemá.Je to velká ostuda jak pro lesnickou školu tak pro firmu PRO HUNTING sro a tak i pro Vidapro.Oblačení,bezpečnost a myslivecké tradice.Škoda.
Katastrofa i já mám vystudovanou lesnickou školu ale za tohle by mne moji Páni učitelé nakopali do zadku to nám teda roste myslivecká elita.
To máte pravdu, však jsem také slyšel jaký dostali chlapci vylágoš za to oblečení, na konci už to bylo jiné. Manipulace se zbraní souhlas. Hold takto se u nás vychovávají profesionální lesníci a myslivci., jistě zamyšlení pro učitele.
Milý autore tohoto příspěvku. Vím že za to nemůžete, ale já
takovéto video bych na internet vůbec nedal. Uctívání mysliveckých tradic
(maskáče, kšiltové čepice, myslivecká mluva) se mi nelíbí.
Už vůbec nemluvím o hrubém porušování bezpečnosti se zacházení se
zbraní (vybíjení zbraně přímo proti kameramanovi na stanovišti,
manipulace se ZH u Avie). Na druhé straně výřad s troubením se mi líbil,
chyběly snad jen ohýnky.
Parádní a profesioálně organizovaná akce.