Dobrý den, vzali jsme si před čtrnácti dny psa z útulku, je to kříženec ( cca 3 roky ). Je docela poslušný a dělá pokroky, ale nemůže si vždycky dočkat než ho pohladíme a tak na nás skáče, nechce se to nechat odnaučit, vím že je u nás krátce a potřebuje si zvyknout, ale nemůžeme si to nechat líbit, prosím tedy o radu jak mu to pořádně vysvětlit aby se to odnaučil. Děkuji
Dobrý den, s pejsky žiju a cvičím 30 roků. Váš problém není neobvyklý. je pro psa přirozenou komunikací, kdy se pejsek snaší „pozdravit se členy smečky“. Z našeho pohjledu je ale obtěžující. Odnaučení chce trochu důslednosti. Mne se osvědčuje , pokud pes -štěně, přibíhá skloním se a psa hladím, pochválím ,že ke mne přišel /tím si taky vytváříte dobrý vzájemná kontakt/. V e druhé fázi pokud se normálně napřímím, jakmile pejsek má snahu na mne vyskočit, tak mu s citek přišlápnu packu zadní nohy, současně s povelem fuj . Je to pro pejska nepřijemné a při Vaší důslednosti pochopí tuto nežádoucí činnost.l přeji hodně zdaru jiri.simara@post.cz