VIDEA PRO MYSLIVCE, LOVCE, LESÁKY - nový video magazín

Chovatelské potřeby KARMEX

VIDEA PRO MYSLIVCE, LOVCE, LESÁKY - nový video magazín

Hunting-shop.cz

Hunting-shop BAZAR

Hunting-shop FOTOGALERIE

AFARS - Ready made clothing for hunting

Strelci.com

Gunlex.cz

Awald.sk

Irský teriér

Chovatelské potřeby KARMEX

Přihlásit se
Vaše jméno/přezdívka:
Vaše heslo:

> registrace
> zapomenuté heslo

Norico versua ČZ 75

autor: Jan Bayer | vloženo 18. 08. 2011, 06:39:53 | reakce: 2 | počet zobrazení: 550

Je lepší pistole Norico ráže 9mm Luger a nebo ČZ 75 ve stejné ráži.Děkuji za odpovědi.

Reakce (řazené od nejnovějších):
autor: Jiří Spáčil (neregistrovaný) | vloženo 20. 03. 2012, 23:49:00 reagovat

Těžko říci ale jednoznačně říci čz bych netvrdil, u čz záleží kdy byla vyrobená a kým, je to seriová výroba takže co jiná ksupina montáži jiná kvalita, někdo si dá prostě práci někdo ne, jako v každé výrobě, osobně říkám pro Norinco hraje hlavně jeho cena a kvalita, nebál bych se říci rovna čz mám oboje no a upřímně vzhledem k tomu jak čz vypadá dosti luxusně( tedy ta moje) je zklamáním opakující se kroužek u ústí hlavně připomínající rez, ale je to od černění které je nemocí čz při tom když se zbraň pravidelně nekonzervuje což se mi u zbraní norinco nestalo, navíc většina zbraní Norinco u dlouhých skoro všechny mají tvrdochrom vývrtu a dokonce i většinu dílů lze zaměnit, protože Norinco nemůže být špatná zbraň protože jsou to všechno kopie známých zbraní, hlavně pistole, takže kdyby to nebyly osvědčené konstrukce nebudou to kopírovat a která pistole je nejvíce kopírovaná?
No přeci CZ 75, po několi desetiletí se vyrábí a pořád se v různých úpravách používá a vyrábí a přesto že oproti rádoby ve světě údajně kvalitnějších zbraní dražší, tak i přesto je u nás stále jednou z nejprodávanějších a kdyby ČZ byla špatná nebude spolu s Norincem v USA třetí nejprodávanější zbraní a to je USA jeden z největších zbrojích trhů na světě, ne všechno s Číny je špatné navíc Norinco je napůl Německá firma která se v Německu prodávala pdo označením jako firma Norconia jestly ještě stále to nevím.¨
Ale tak či tak pořád je to zbraň vycházejíci z 75 a tu pod jiným názvem dělají, v Rumunsku (Fég), Švýcarsku Sfinx, Itálii Tanfoglio, Izrael Pistole Jericho s upraveným rámem a mnoha dalších státech, takže to je spíše o tom co se konu víc líbí a čemu věří, viděl jsem dokonce CZ 75 která mělá prasklý závěr ( u výhozového okénka), dle majitele střelnice měla něco kolem 25 tisíc výstřelů zda ano či ne to nevím, ale byla střelbyschopná i když po jejím shlédnutí jsem to neriskoval zkoušet a vzal si jinou.
Takže je na Vás co si zvolíte, každopádně pokud hodně budete střílet tak ačkoly jsou díly víceméně záměné vwtšinou jen s dolícováním( u CZ) Norinco má přesnější díly tak co se týče dílů tam na CZ Vám je objedná a sežene skoro každý prodejce ale jsou dražší, tradice holt něco stojí:o)

autor: Antonín Štekl (neregistrovaný) | vloženo 05. 11. 2011, 00:06:20 reagovat

Pokud bude ČZ nová nebo málo střílená tak určitě ona. to je můj názor, mám střelnici.

Reagovat na téma "Norico versua ČZ 75 "
Vaše jméno:
Text:
Přiložit obrázky:
(nepovinné)