Hunting-shop FÓRUM » Kynologie » Výcvik psů » Myslivecká kynologie: Alpská braka jezevčíkovitá 3.díl
Doporučujeme ke shlédnutí třetí díl, kde pan Pavel Konvalina
předvádí praktické ukázky výcviku. Vodění na řemeni, přivolání na
svolávací roh a ukázku nácviku odložení psa.
http://www.videapro.cz/…ovita-3-dil/
ještě jsem vám chtěl říct adresu na ten roh. Koupil jsem to na www.drakkaria.cz Nejsou tam od nich ty rohy tak drahé. Tak to můžete někomu kdo bude mít zájem doporučit.
Ozvěte se na telefon-723 150 306
Dobrý den pane Konvalina. Chtěl bych se vás zeptat, jak velký máte
průměr díry na svolávacím rohu. Pořídil jsem si na přivolávání svého
psa – štýrského brakýře – take roh ale nedaří se mi na něj
pořádně zatroubit. Průměr díry je cca 10 mm. Pravděpodobně budu muset
převrtat na větší průměr.
Děkuji
petr.amcha@seznam.cz
Děkuji za pochvalu a budu se snažit.Horidóóó
Ahoj Rinko!!Ještě se mi nestalo že by mi při odložení zvěř prošla kolem psa.Ovšem houbařů dost.Tak nevím.Musím napsat že nejsem na to odložení tak důsledný.To pouze na zkoušky!:)))))
Pěkná videa. Poučné. Kritizovat umí každý, ale udělat něco, to né. Jen pokračujte dál p. Konvalinka ať těm chytrákům ukážete. Měj te se
Ahoj Pavle.Perfektné video.Ja som až teraz kápnul na tretí diel.Tá kolíková metóda ma obohatila.Ak sa dožijem ďalšieho psa určite ju budem praktizovať.Ja síce aj teraz odkládam psa na voľno,ale bez kolíku.ak nie je vybehaný,často sa stane že ho po hodine nájdem aj 5 metrov posunutého.Ešte by ma zaujímalo.Ak Ti prejde popri odloženej fene kus nejakej zveri zvládne to ?Mne Rino nie a preto ho už teraz pri individuálnej-ostrej šúlačke pre istotu uvazujem pri odložení.Pozdravujem určite sa ešte ozvem.
Peckari…ty jsi ale vemeno
Děkuji.Jsem rád že jsi spokojen a na svolávací roh ti fouknu třeba na srazu.:))))
Pavle každé pokračování je lepší,je znát že si zvykáš na kameru a plně se soustředíš na práci s pejsvídky.Bohužel mám problém ze zvukem-asi zv.karta,tak jsem Tě jenom viděl a zvuk svolávacího rohu si nechám na později.F.V.
Je mi opravdu jedno, co ti kouká a co né. Nehledám chyby, tam kde nejsou.
Několikrát jsem si pustil video.Braky byly vypuštěny po cestě směrem
dolů což je viditělné a při vracení po cestě ke kameře to byla
samozřejmě levá strana ukázaná pravou rukou.Nevidím na tom nic
divného.
A ani mi není divný Peckaři Tvůj komentář. Jsme přece v Čechách???Jen
jsi zapoměl na to,že mi kouká u batohu delší kus kaničky a hlavně!!!Na
vodítku mám kus modré omotávky.Tak abych předešel Tvému komentáři-je
i jinde.To když si někde odložím vodítko,snáz jej pak najdu.
V tom videu sú podstatné iné veci a nie ukazovanie rukami…:-)))!
Ukazovat pravou rukou do prava a hovořit přitom o levé straně,se mi zdá trochu pochybné. Peckař
Jejej,děkuji .Nechám se poučit.Jsou jen dvě,tak to snad zvládnu.A neboj se napsat svoje jméno a nebo se za něj stydíš??Neříkají Ti třeba Peckař????:))))))
Pan Konvalina zřejmě neví,která je pravá a levá ruka.
Dědoušku,kamaráde!!!Určitě jsem pro černou barvu s pálením.Je to jen moje pozorování,ale jsou daleko vyrovnanější nervově,proutkem točí že div neulétne,mají větší optimismus.Jsou hrdé na tu barvu a také se tak prodávají.Na výstavě kde je jich více k srovnání jsou určitě i lepší!Ale pozor-je to jen mé pozorování!! Na fotkách můžeš porovnat!:))))))
Děkuji za reakci Pavle! Jen mi ještě napadlo, když jsem viděl Kačenku
v akci, že by si mohly podat „pac“ s naší Cherou nejen exteriérem, ale
asi i povahou vlastnostmi. Protože jsi v plemeni zkušený s oběma liniema,
( černá s pálením a jelení červeň), pozoruješ u nich nějakou
odlišnost ?
Vašek
supr videa. Urcite pomuzou hlavne zacatecnikum -coz ja jsem.
Dekuji a tesim se na dalsi dily.
Vidíš Dědoušku,každý má nějaké ty zkušenosti,rady.Je dobře,že se zde může reagovat.Toto by se ale hlavně mělo odehrávat v klubech a na jejich stránkách-pokud nějaké mají.Jenže jak sám víš,ne všude to funguje.Ještě že máme VIDEA PRO a ti nám toto umožňují.Na příště se pokusím ukázat jak napomoci oznamování,jak se pokusit o hlášení u kusu.Vše je složeno z rad ostatních kynologů,tak se to snad povede.Je to ovšem hlavně a hlavně o psech.
Tento díl je konečně z přírody moc se mi líbil.To odložení dělám přesně podle Pavla, jak mě to učil a funguje to parádně.Už se těším na tu obůrku.H
Já i tento díl hodnotím za výborný !Pro mne bylo poučné přivolání troubením. Já přivolávám mnohem kratším troubením a na signálku, což je špatně a není asi to pravé. (Signálka je samozřejmě nevhodná na společné naháňce). Teď už mám také roh a teprvé to zkouším. Odložení jsem dělal od malička a i po delší absenci cvičení, s tím nemáme problém. Návod na výcvik odložení byl od Tebe dostatečně podrobný. Jen doplňuji nepodstatné, že když přicházím k odložené fence tak přejdu, pak chvilku „lelkuji“ a potom pochválím a uvážu na vodítko. Dávat povel volno od ukončení odložení nedávám. (Na BZH jsem pro jistotu nechal volněji obtočené vodítko kolem pařezu). Těším se na další díly !!! Horidóóó !